Körpə menyusunda olan hər hansı bir məhsul uşağın allergiyasına səbəb ola bilər. Xüsusilə "böyük" masaya keçid dövründə allergiya aşkar edilir. Aşağıda qeyd olunan siyahıda körpənin immunitet sisteminin mənfi reaksiyasını ən çox cəlb edən məhsullar var.
Lakin bütünlükdə inək südü və ona ehtiva edən məhsullar, çörək bir az allergik körpə üçün xüsusilə təhlükəlidir.
Qeyd! Həmçinin, uşaqın süd məhsullarına qarşı allergiyası varsa, dana və mal əti xoşagəlməz reaksiyalara səbəb ola bilər. Həyatın ilk illərində uşaqların demək olar ki 90% -i inək südünə həssas olurlar, allergiyadan əziyyət çəkirlər. İnək südü üçün allergiya uşaqlarda, ümumiyyətlə, 4 yaşında başa çatır.
Fıstdıq ən təhlükəli allergenlərdən biridir. Kiçik miqdarda fıstıq qəbulu da anafilaktik şok kimi ciddi nəticələrə səbəb ola bilər. Həkimlər hələdə bu alergiya məhsulunun təbiətini sona qədər araşdırmamışlar.
Balıq qaynadılmış halda, bişmiş və ya qızardılmış vəziyyətindəki kimi güclü təsirə malik deyil. Dəniz balıqları çay balığından daha çox allergiyaya səbəb ola bilir.
Əqrəb, kürü və ya digər dəniz məhsulları allergiyalara səbəb olur.
Bal allergiya yaradır, çünki tərkibində çiçək tozları çoxdur. Bundan əlavə, arıçılar arılara parazitlər və xəstəliklərdən qorunmaq üçün müxtəlif dərman vasitələri istifadə edirlər.
Toyuq yumurtası körpələrdə allergiyanın ən çox yayılmış səbəbidir. Yumurta ağındakı zülal həmçinin allergik reaksiyaya səbəb ola bilir.
Sıyıq tərkibində qlyüten var. Çovdar, buğda, qarğıdalı və arpa kimi sıyıqlar allergiyalara səbəb olur.
Çiyələk və qarağat qırmızı-portağal meyvə və giləmeyvələr kimi.
Ekzotik meyvələr Sitrus meyvələri və bütün ekzotik meyvələr - avokado, kivi, üzüm, yemiş, şaftalı, xurma, nar. Körpələrimizin orqanizmi bu meyvələrli həzm edə bilmir.
Digər Yerkökü, çuğundur, balqabaq. Qəribədir ki, bu doğma tərəvəzlər də allergik reaksiyaya səbəb ola bilir. Həmçinin kakao, şokolad və qəhvə də allergik məhsullar siyahıya daxil edilir.
Sağlam olun!